Bart Horlogemaker

Onbewust heeft er door mijn hele leven een rode draad gelopen, horloges. Bij speciale gebeurtenissen tracteerde ik mezelf op een nieuw uurwerk, bleef als klein kind al aan etalages plakken die gevuld waren met uurwerken. De koekoeksklok van mijn grootouders was ook altijd interessant. Dit kwartje viel echter een jaar of 10 geleden pas.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging, ging ik schrijven voor mijn eigen blogsite. Het moest gaan over horloges, een gedeelde passie met mijn partner in crime. “Alle” nieuwtjes die wij op tafel kregen deelde we via het wereldwijde web en al snel waren we op de plekken aanwezig waar het daadwerkelijk gebeurde. In een hele korte tijd groeide onze kennis uit tot een soort van lopende encyclopedieen op het gebied van moderne uurwerken.

Dit was voor mij echter niet genoeg. Ik wilde meer weten van de achtergrond en met name de techniek. Na een korte basiscursus tot horlogemaker, smaakte dit naar meer. Een deeltijd opleiding tot horlogemaker bracht me meer verdieping en nog meer uitdagingen. Om dit in de praktijk te brengen en meer ervaring op te doen ging ik opdrachten aannemen van bekende. Dit ging natuurlijk als een lopend vuurtje rond.

Al snel volgde een samenwerking met een gerenommeerde klokkenmaker, waar ik de kans kreeg om me ook daar in te ontwikkelen. Na het begin aan nog een studie werd het voor mij duidelijk, hier ligt mijn passie en toekomst.

Met het horlogeblog zijn we gestopt en ik ben begonnen met mijn eigen atelier voor uurwerk herstel. Nog steeds hou ik een dag in de week gereserveerd voor studie.

Ik hoop in de toekomst de mogelijkheid te krijgen om liefhebbers ook wat meer diepgang te kunnen geven op het gebied van uurwerken/tijd.

Tot die tijd zal ik mijn passie voor dit vak tot bloei brengen in mijn werkzaamheden als horlogemaker.

Bart van de Ven

Bart van de Ven Horlogemaker
Close Menu
×
×

Cart